Medewerkers (HRM)

Als je personeel in dienst hebt, komt daar een hoop HRM administratie bij kijken. In de HRM+module registreer je (tijdelijke) contracten en het aantal uren dat een medewerker per week werkt. Je voert roosters, feestdagen en verlof- en verzuimuren in, waardoor je in de statistieken precies kunt zien hoeveel planbare capaciteit je hebt. Zo check je eenvoudig of je ruimte hebt voor een nieuwe opdracht!

Verlof: altijd een actueel verlofsaldo

Je legt per medewerker het aantal contracturen vast en op basis daarvan vul je ook het aantal verlofuren in. Deze uren kan de medewerker zelf indienen, waarna je als administrator de aanvraag akkoord kan geven -of niet. Goedgekeurde uren worden automatisch vermeld in de agenda en van de beschikbare verlofuren afgetrokken. Zo hebben medewerker én administrator altijd een actueel overzicht van het verlofsaldo.

Verzuim: inzicht in het verzuimpercentage

Bij ziekte of een (medische) afspraak onder werktijd, vul je de uren dat de medewerker niet aanwezig was in onder Verzuim registreren. Zo heb je per medewerker én over het totaal inzicht in het verzuimpercentage en kun je eenvoudig terugkijken wanneer er verzuim is geregistreerd.

Roosters: inzicht in je capaciteit

Per medewerker geef je het aantal uren volgens contract aan en vul je per dag de werktijden en pauzeduur in. Om per week afwijkende roosters in te voeren, kun je onderscheid maken tussen de werktijden in de even en de oneven weken. Ook is het mogelijk om naast een vast rooster, een tijdelijk rooster toe te voegen. Mochten werktijden dus tijdelijk afwijken gedurende een periode, vul je dat rooster eenvoudig in.

Contracten: belangrijke gegevens vastgelegd

Na het aanmaken van een profiel voor jouw medewerker, registreer je alle contractgegevens. Functie, dienstbetrekking, contract voor (on)bepaalde tijd of een jaarcontract en het aflopen van de proeftijd. Ook het aantal contracturen per week, verlofuren, salaris en het percentage vakantietoeslag. Alles wordt netjes vastgelegd.

Feestdagen: HRM registratie van roostervrije dagen

Hier voer je de feestdagen in dat jouw bedrijf is gesloten. Zo worden deze uren niet meegenomen in jouw planbare capaciteit en in de agenda vermeld.

Capaciteitsberekening: inzicht in planbare uren

In de statistieken vind je door het vastleggen van de contracturen per week, roosters, feestdagen en verlof- en verzuimuren een volledig overzicht van de planbare capaciteit binnen jouw bedrijf. Als je afspraken in de agenda zet, kun je per afspraak aangeven of je deze uren wilt meenemen in de capaciteitsberekening. Zo blijven jouw planbare uren altijd kloppend.

Start jouw gratis
proefperiode van 14 dagen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever eerst een rondleiding door Clientbox? Plan een demo

Vragen? Stuur ons een bericht