Clientbox

Urenregistratie zzp

Nederland telt meer dan 1 miljoen zzp’ers en het aantal zelfstandigen blijft groeien. Dat betekent dat ruim 1 miljoen ondernemers te maken hebben met urenverantwoording voor de Belastingdienst. Niet verplicht, wel raadzaam! Hier lees je hoe jij als zzp’er je uren bijhoudt én wat je met die inzichten kunt doen.

Uren registreren als zzp’er

De Belastingdienst is eén van de redenen om uren te registreren. Kun je aantonen dat je aan het urencriterium voldoet, dan kom je in aanmerking voor ondernemersaftrek.

Wie de werkuren niet met pen en papier wil bijhouden, begint daar vaak mee in Excel. Urenregistratie in Excel kan met templates waarin je bijhoudt wanneer je waaraan werkt. Ben je niet zo bekend met Excel, dan kan dat om te beginnen al lastig zijn. Heb je al aardig wat ervaring, dan kan dit een prima start zijn voor inzicht in de tijdsbesteding. Een andere optie is urenregistratie software. In Clientbox kies je eerst de opdracht waar je aan gaat werken, en vervolgens start je de timer.

Dat wil ik gratis proberen!

Uren verwerken

Als zzp’er wil je vooruit. Tijd is geld en daarom is het belangrijk om te beslissen wat je met dat inzicht in je uurbesteding wilt doen. Ga je de uren aan de klant factureren? Alleen de daadwerkelijke bestede uren aan de opdracht, of neem je hier ook een stukje projectmanagement in mee? Op hoeveel declarabele uren kom je dan uit? En is dat rendabel? Zo zie je maar dat een inzicht in je uurbesteding belangrijk is voor je uiteindelijke bedrijfsresultaat.

Software voor urenregistratie zzp

De antwoorden op bovenstaande vragen vind je niet in het registreren van een x aantal uren op een opdracht, niet in je notities of in Excel. Slimme CRM-software kan je hier wel bij helpen. Je kunt dan namelijk veel meer dan alleen het bijhouden van je uren. Clientbox biedt alles-in-één CRM-software voor kleine en grote ondernemers. Zzp’ers beginnen vaak met het registreren van uren.

Een greep uit de voordelen van urenregistratie in Clientbox:

Efficiënter werken dus!

Kortom, als zzp’er gebruik je CRM-software om de administratie sneller en makkelijker te maken. Boek uren op een klant voor meer inzicht, of maak gebruik van opdrachten of abonnementen voor terugkerende werkzaamheden. Wil je sneller geld op je rekening dan maak je eenvoudig gebruik van online facturatie. Wij bieden de tools en jij bepaalt zelf wat je gebruikt!

Gratis proberen Alle functies binnen urenregistratie

Ervaar het zelf, jouw eerste
14 dagen zijn helemaal gratis.

Meteen antwoord op al je vragen? Plan een demo

14 dagen gratis
Geen opzegtermijn
Geen betaalgegevens nodig