Clientbox

Urenregistratie zzp

Nederland telt meer dan 1 miljoen zzp’ers en het aantal zelfstandigen neemt nog steeds toe. Dat betekent dat ruim 1 miljoen ondernemers te maken hebben met urenverantwoording voor de Belastingdienst. Niet verplicht, wel raadzaam! Hier lees je hoe jij als zzp’er je uren bijhoudt én wat je met die inzichten kunt doen.

Urenverantwoording zzp Belastingdienst

Voldoe jij als zzp’er aan het urencriterium van 1.225 uren per jaar, dan kom je in aanmerking voor bepaalde soorten ondernemersaftrek van de Belastingdienst. Alle uren die je aan je onderneming besteedt tellen mee, dus ook de tijd voor het opstellen van offertes en het verwerken van rekeningen. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt, dan is het raadzaam om je gewerkte uren bij te houden. Hieronder lees je hoe je dat kunt doen.

Uren registreren als zzp’er

Wie de werkuren niet met pen en papier wil bijhouden, begint daar vaak mee in Excel. Urenregistratie in Excel kan met templates waarin je bijhoud wanneer je waaraan werkt. Ben je niet zo bekend met Excel, dan kan dat om te beginnen al lastig zijn. Heb je al aardig wat ervaring, dan kan dit een prima start zijn voor inzicht in de tijdsbesteding.

Uren verwerken

Als zzp’er wil je vooruit. Tijd is geld en daarom is het belangrijk om te beslissen wat je met dat inzicht in je uurbesteding wilt doen. Ga je de uren aan de klant factureren? Alleen de daadwerkelijke bestede uren aan de opdracht, of neem je hier ook een stukje projectmanagement in mee? Op hoeveel declarabele uren kom je dan uit? En is dat rendabel?

Software voor urenregistratie zzp’ers

De antwoorden op bovenstaande vragen vind je niet in het registreren van een x aantal uren op een opdracht, niet in je notities of in Excel. Slimme CRM-software kan je hier wel bij helpen. Je kunt dan namelijk veel meer dan alleen het bijhouden van je uren. Clientbox biedt alles-in-één CRM-software voor kleine en grote ondernemers. Zzp’ers beginnen vaak met het registreren van uren. Een greep uit de voordelen van urenregistratie in Clientbox:

Kortom, maak je gebruik van CRM-software dan boek je uren op een klant. Wil je minder tijd kwijt zijn aan de administratie en sneller geld op je rekening, dan kun je ook opdrachten, facturatie, abonnementen of andere functionaliteiten activeren. Wij bieden de tools en jij bepaalt zelf wat je allemaal gebruikt.

Ontdek urenregistratie software Bekijk alle functionaliteiten

Ervaar het zelf, jouw eerste
14 dagen zijn helemaal gratis.

Meteen antwoord op al je vragen? Plan een demo

14 dagen gratis
Geen opzegtermijn
Geen betaalgegevens nodig