Facturen maken

Factureer snel en eenvoudig. Maak, verstuur en beheer je facturen in een paar klikken. Facturen maken in jouw huisstijl en ze verzenden via de e-mail of per post. Maak gebruik van automatische incasso, handel je betalingen af met o.a. iDeal via Mollie en koppel met je boekhoudpakket.

Direct en indirect facturen maken

Je kunt direct een factuur aanmaken vanuit je overzicht, maar ook alvast een deel van je opdracht factureren. Zet een offerte om naar een factuur en terugkerende kosten worden vanuit een abonnement (automatisch) gefactureerd. Factureer ook direct de geboekte uren op een relatie en verlies geen minuut! Foutje gemaakt? Een creditfactuur is met één klik gemaakt.

Betalingen afhandelen met Mollie

Activeer je Mollie account in Clientbox en maak het mogelijk om je klant direct met (bijvoorbeeld) iDeal af te laten rekenen. Zodra de betaling is voltooid zie je de betaling in je dashboard verschijnen en krijg je, indien gewenst, een notificatie per e-mail waarin de betaling wordt gemeld. Je hoeft zo geen betalingen meer te controleren!

Automatisch incasseren via de bank of Mollie

Verstuur een incassoverzoek naar je relatie vanuit Clientbox. Het verzoek wordt per mail verzonden en door de klant digitaal ondertekend. Zodra dit is gebeurd wordt het getekende document op de relatie opgeslagen en is de incassomachtiging geactiveerd. Je kunt nu automatisch incasseren door het genereren van een bestand dat je kunt importeren bij de bank, of je gebruikt Mollie om volledig automatisch te incasseren. Je kunt per relatie een maximaal te incasseren bedrag instellen. Zo kunnen vaste kosten automatisch geïncasseerd worden, maar hogere kosten van bijvoorbeeld een opdracht via een reguliere betaling afgehandeld worden.

Facturen maken en versturen in andere valuta

Je kunt factureren in Euro’s, Amerikaanse Dollars en Engelse ponden. De op dat moment geldende wisselkoers wordt opgehaald zodat je weet wat je in Euro’s rekent en andersom. Je stelt een algemene valuta in of je geeft op een relatie de voorkeur voor een bepaalde valuta aan.

Koppeling met je boekhoudpakket

Koppel je boekhoudpakket en zorg ervoor dat de factuur direct naar je boekhouding wordt doorgezet. Koppel je omzetgroepen, want zo komt je omzet direct op de juiste manier in de boekhouding en hoef je hier niets meer aan te doen! Zodra jij de factuur verstuurd hebt komt je factuur met alle benodigde data in de wachtrij om met je boekhouding te synchroniseren, dit duurt hooguit een paar minuten! Wordt je factuur in het boekhoudpakket afgeletterd? Dan gaat je factuur in Clientbox op betaald!

Betalingstermijn, herinnering en aanmaning

Je stelt je betalingstermijn in voor algemeen gebruik. Heb je een relatie die om een afwijkende betaaltermijn vraagt? Dan stel je dit in bij de voorkeuren van een relatie. Ook heb jij de vrijheid in het verlopen van de betaaltermijn. Door de betalingstermijn in te vullen laat Clientbox je zien wanneer het tijd is om een herinnering of aanmaning te versturen. Het aantal dagen tussen een herinnering en aanmaning stel je ook zelf in.

Facturen maken: Verwerken van deelbetalingen

Helaas wordt een factuur niet altijd direct helemaal betaald. Dat kan verschillende redenen hebben. Belangrijk is in ieder geval dat het mogelijk is om deelbetalingen te registreren op een factuur. Zo zie jij op welke datum de betaling is ontvangen en wat het resterende, openstaande bedrag is.

Facturen maken: Verzendmethodes en betaalnotificatie

Verstuur je factuur via de e-mail of per post. Je geeft je voorkeur aan in de algemene instelling en als voorkeur op de relatie. Daarnaast kun je op de factuur zelf voor een afwijkende verzendmethode kiezen. Is de factuur verstuurd en kan de factuur op betaald? Dan ontvangt je relatie een ontvangstbevestiging van de betaling. Ook hier geldt dat je dit bij de algemene instelling aan kunt geven en relatie specifiek.

Pakbon afdrukken van factuur

Heb jij al een factuur klaargezet en zou je eigenlijk een pakbon uit willen draaien om bijvoorbeeld mee te geven aan de chauffeur? Dan maak jij met één druk op de knop een pakbon waar alleen de door jou noodzakelijk geachte gegevens op staan. De opmaak en inhoud van de pakbon bepaal je met de huisstijl editor.

Start jouw gratis
proefperiode van 14 dagen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever eerst een rondleiding door Clientbox? Plan een demo

Vragen? Stuur ons een bericht