Abonnementen beheren voor digitale bureaus

Werk je met terugkerende diensten en/of producten? Dan wil je niet steeds handmatig een nieuwe opdracht of factuur aanmaken, laat staan de periode handmatig bijhouden. Met abonnementen laat je opdrachten en facturen periodiek automatisch genereren. Ideaal voor digitale bureaus!

Van abonnement naar actie, volledig automatisch

Bepaal zelf welke acties er uit het abonnement volgen. Zo maak je periodiek een factuur aan voor bepaalde diensten en/ of producten, of zet je een opdracht klaar waaraan de medewerkers zijn gekoppeld die deze opdracht uit moeten gaan voeren. Wanneer een abonnement een factuur wordt, wordt dit standaard eerst een concept maar je kunt deze ook volledig automatisch laten versturen.

Herinnering bij het verlopen van een abonnement

Je kunt een einddatum instellen op een abonnement. Het kan dan handig zijn dat jij weet wanneer dit abonnement gaat verlopen. De abonnementen die gaan verlopen kun je terugvinden op je dashboard, maar je kunt ook meldingen instellen die een aantal dagen van te voren worden verstuurd naar de medewerker die jij selecteert.

Hou je periodes gelijk met een afwijkende startdatum

Jij hanteert voor je abonnementen standaard een start van de eerste tot de eerste van de maand. Maar nu moet je abonnement gefactureerd worden vanaf de 15e van die maand. Geen probleem! Je periode is bijvoorbeeld 01-06-2020 tot 01-07-2020 maar het abonnement gaat in op 15-06-2020. Je geeft dan bij het aanmaken van je abonnement een afwijkende startdatum op. De eerste periode wordt nu 15-06-2020 tot 01-07-2020 en de nieuwe periode is 01-07-2020 tot 01-08-2020. Je klant krijgt ook de rekening vanaf 15-06-2020 en die kosten worden automatisch berekend.

Wijzigen, pauzeren en stopzetten

Een abonnement waar je aan vast zit, dat willen we zelf ook niet. Logisch dus dat een abonnement tussentijds kan wijzigen. Je kunt abonnementen periodiek terug laten komen of na een aantal keren automatisch laten stoppen, maar je kunt hem ook pauzeren of opzeggen. Is er een tariefverhoging of verandering of wordt er een dienst toegevoegd aan het abonnement? Je bepaalt het zelf. Gebruik je producten en/of diensten waarvan je prijs wijzigt? Je voert de wijzigingen met één selectievakje door op al je abonnementen.

Inzicht in je omzet voor een bepaalde periode

Je abonnementen lopen over het algemeen over een bepaalde periode en vast niet allemaal tegelijk. In de statistieken van je abonnementen vind je het aantal actieve abonnementen, concepten, gepauzeerde en inactieve abonnementen terug. Je leest in één overzicht uit wat de omzet op je diensten en producten is en om welke verhoudingen in percentages dit gaat. De getoonde statistieken tonen het huidige jaar en je volgende jaar. In de algemene statistieken wordt de waarde van je abonnementen gebruikt om je omzet te prognosticeren.

Start jouw gratis
proefperiode van 14 dagen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever eerst een rondleiding door Clientbox? Plan een demo

Vragen? Stuur ons een bericht