Ticketsystemen voor MKB’ers

Een ticketsysteem gebruik je om binnenkomende vragen van klanten, over meerdere communicatiekanalen, op één locatie op te slaan. Een ticketsysteem is dan de geschikte tool om te gebruiken voor het stroomlijnen van deze communicatie voor jouw salesafdeling, klantenservice of supportafdeling. We hebben handige artikelen over ticketsystemen voor je op een rijtje gezet. Heb je vragen? Stel ze gerust.

Een ticketsysteem gebruiken

Wil je weten of het gebruik van een ticketsysteem voor jou interessant is, of ben jij concreet op zoek naar een ticketsysteem om al je inkomende communicatie centraal op te slaan? Dan biedt Clientbox een antwoord en een oplossing! Je leest er alles over in het artikel “Een ticketsysteem gebruiken.”

Lees het artikel

Ticketsysteem voor je klantenservice

Wil jij meer informatie over de inzet van een ticketsysteem voor je klantenservice of ben je concreet op zoek naar een oplossing om een ticketsysteem te implementeren bij je klantenservice? Je leest er alles over in het artikel “Ticketsysteem voor je klantenservice.”

Lees het artikel

Ticketsysteem ICT

In de ICT sector is de kans groot dat je te maken krijgt met verschillende support vragen en aanvragen. Als die inkomende vragen wil je natuurlijk centraal opslaan, het liefst in een ticketsysteem. Dan biedt Clientbox een oplossing! Je leest er alles over in het artikel “Ticketsysteem ICT.”

Lees het artikel

Start jouw gratis
proefperiode van 14 dagen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever eerst een rondleiding door Clientbox? Plan een demo

Vragen? Stuur ons een bericht