Inkoopfacturen en bonnen boeken

Laat je leverancier een factuur rechtstreeks mailen of sleep bestanden in batch naar de inkoopfacturen. Verwerk je inkoopfacturen automatisch en genereer een SEPA-bestand om deze vervolgens in de bank te importeren en te betalen.

Automatische herkenning met Klippa!

Bonnetjes en facturen scannen en deze vervolgens met de hand verwerken, het is verleden tijd!. Laat facturen naar je factuuradres sturen en ze komen direct in je administratie. Al je bonnen en inkoopfacturen worden verwerkt met behulp van scan en herken (OCR-technologie). Dat wil zeggen dat de regels op je bonnen en facturen automatisch herkend worden. Denk bijvoorbeeld aan de factuurdatum, factuurnummer, bedragen en btw percentages.

Ondersteuning van UBL facturen (XML)

Wanneer je facturen worden aangeleverd als UBL-factuur (XML-formaat) wordt de data uit dit bestand automatisch uitgelezen en wordt het boeken van je inkoopfacturen nog eenvoudiger.

E-mailalias voor het ontvangen van inkoopfacturen

Wanneer je gebruik maakt van inkoopfacturen wordt er bij de activatie een e-mailadres gegenereerd waar jouw crediteur de factuur rechtstreeks naartoe kan laten mailen. Je kunt een alias aanmaken en dit koppelen aan je inkoopadres in Clientbox. Wanneer je crediteur een XML-bestand meestuurt, worden de factuurregels automatisch ingelezen.

Inkoopfacturen boeken in andere valuta

Je kunt inkoopfacturen boeken in Euro’s, Amerikaanse Dollars en Engelse ponden. De op dat moment geldende wisselkoers wordt opgehaald zodat je weet wat een factuur je in Euro’s kost en andersom. Je stelt een algemene valuta in of je geeft op een relatie de voorkeur voor een bepaalde valuta aan.

Voorkeuren voor het verwerken van inkoopfacturen per crediteur

Je kunt een kostencategorie aanmaken en de regels van je inkoopfactuur direct aan de juiste kostencategorie koppelen. Je kunt de voorkeur voor een kostencategorie per relatie aangeven in de voorkeuren. Ditzelfde geldt voor de valuta, het btw-tarief, de betalingstermijn en de betaalstatus. Heb je de voorkeuren eenmalig ingesteld? Dan klik je de inkoopfacturen zo door naar je boekhoudpakket.

Toestaan van crediteuren om vervuiling te voorkomen

Om een crediteur de factuur direct naar het pakket te laten versturen moet je deze autoriseren. Je selecteert bij de voorkeuren van de inkoopfacturen een relatie en geeft aan met welk e-mailadres deze crediteur facturen naar jou mag versturen. Wordt de factuur verstuurd met een adres dat niet bekend is in het systeem? Dan krijgt de verzender een melding dat ze niet gemachtigd zijn om facturen te versturen.

Start jouw gratis
proefperiode van 14 dagen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever eerst een rondleiding door Clientbox? Plan een demo

Vragen? Stuur ons een bericht