Sneller je geld met Mollie iDeal & Mollie automatische incasso

Verstuur facturen met een betaallink of maak gebruik van automatische incasso’s. Het enige dat je nodig hebt is een (gratis) Mollie account! Wil jij ook sneller je geld?

Betaallink in je email

Mocht je niet bekend zijn met Mollie, het is een payment service provider en stelt je in staat om online betalingen te kunnen ontvangen. Dit betekent dat je jouw klanten de mogelijkheid kunt bieden om facturen direct online te laten betalen (bijvoorbeeld via iDeal). Je klant ontvangt in de e-mail een betaallink, die ze direct naar een omgeving brengt waar ze de factuur kunnen betalen. Het gebruik van Mollie zorgt voor meer betaalgemak en kan de betaalsnelheid stimuleren. Jij ziet in Clientbox direct dat een factuur betaald is!

Mollie automatische incasso’s

Naast de betaallink in je e-mailberichten kun je automatisch incasseren via Mollie. Je vraagt je relatie om een incassomachtiging te accepteren vanuit je profiel. Deze wordt online door je relatie getekend en opgeslagen op de relatiekaart. Zo kun je altijd zien wie de machtiging heeft getekend. Vervolgens wordt er bij het versturen van je facturen een opdracht voor Mollie aangemaakt en, binnen de door jou ingestelde tijd, geïncasseerd. In Clientbox wordt je factuur automatisch op betaald gezet of kies je ervoor om dit eerst te controleren.

Maak een Mollie account aan

Hoe werkt het?

Het integreren met Clientbox is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een (gratis) Mollie account en een API-key. Vervolgens ga je binnen Clientbox naar instellingen, dan naar koppelingen waar je de Mollie koppeling kunt activeren. Vul hier je Mollie API-key in en je kunt je klanten laten betalen via iDeal of een andere betaalmethode die je in Mollie kunt selecteren.

Activeren van de Mollie koppeling

Jij kiest ervoor of je gebruik maakt van betalen via Mollie en/of Mollie automatische incasso. Zodra je een account hebt aangemaakt heb je de Mollie koppeling in een paar klikken geactiveerd. Zodra je dit doet wordt er aan de mails die betrekking hebben op de facturatie, onderaan het bericht de betaallink toegevoegd. Je kunt de positie van de betaallink wijzigingen in de e-mailberichten onder huisstijlen. Maak je ook gebruik van automatische incasso, dan wordt dit automatisch toegevoegd in de e-mails die betrekking hebben op facturatie en wordt het vermeldt op je PDF. Ook hier geldt, je kunt de positie van de boodschap wijzigingen in de e-mailberichten onder huisstijlen.

Voordelen van Mollie

Je betaalt geen abonnementskosten aan Mollie maar rekent af per transactie. Gebruiken je klanten de link niet, dan betaal je dus ook niets. Jij bepaalt wanneer Mollie uitbetaalt. Dit kan dagelijks zijn, twee keer per week of wekelijks, het is aan jou. Die vrijheid spreekt ons wel aan! Je kunt niet alleen met iDeal werken, maar ook met creditcard of Bancontact. Met automatische incasso’s hoef jij niet meer naar je betalingen om te kijken, ze worden automatisch geïncasseerd door Mollie en uitbetaald op je rekening na de periode die je zelf instelt.

Heb je een vraag of wil je meer weten?

Start jouw gratis
proefperiode van 14 dagen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever eerst een rondleiding door Clientbox? Plan een demo

Vragen? Stuur ons een bericht