Clientbox
Kennisbank

Kennisbank

Statistieken

Welke data vind ik in statistieken?

In de module Statistieken kun je een vaste set aan data vinden, welke je een direct overzicht geven van de cijfers binnen een gestelde periode. Er zijn vier tabbladen binnen Statistieken, binnen elk tabblad kun je weer verschillende bedragen en percentages vinden. (de aanwezig statistieken zijn afhankelijk van de actieve modules)

De module Statistieken bestaat uit vier tabbladen:

  • Overzicht
  • Inkomsten
  • Uitgaven
  • BTW-overzicht

Overzicht

In het tabblad Overzicht vind je drie vaste blokken met cijfers, die je een overzicht geven van de huidige bedrijfsresultaten. In deze blokken worden de huidige omzet (inkomsten van een maand), de geplande omzet (geaccepteerde offertes en facturen in concept) en de openstaande offertes (gemiddelde slagingspercentage over openstaande offertes). Je kunt dus in één opslag zien welke omzetcijfers je in de komende periode kunt verwachten. Bovendien kun je periode verzetten om dezelfde cijfers in een andere periode te bekijken. Ook kun je de cijfers per dag, week, maand, kwartaal of jaar bekijken.

Statistieken tabblad overzicht

Inkomsten

In het tabblad Inkomsten kun je precies waar je inkomsten uit gegenereerd worden. Je kunt per product of productcategorie bekijken waar de meeste omzet wordt gegenereerd. Bovendien is in de tabel direct een vergelijking opgenomen met dezelfde periode in het vorige jaar.

Statistieken tabblad inkomsten

BTW-overzicht

Het tabblad btw-overzicht geeft een direct overzicht van het geschatte btw-saldo over het huidige kwartaal. Het btw-overzicht is opgedeeld in de passende rubrieken, de inkomsten en uitgaven zijn hier vervolgens in verwerkt. Onderaan het overzicht is het geschatte btw-saldo te bekijken.

Statistieken tabblad btw overzicht