Offertes

Kan ik een offerte versturen met bedragen inclusief btw?

Afhankelijk van de wensen van je klant(en) of je eigen voorkeuren kun je verschillende bedragen hanteren bij het versturen van offertes. Over het algemeen worden bij zakelijke offertes bedragen exclusief btw gehanteerd. Het is echter ook mogelijk om bedragen te hanteren inclusief btw als je bijvoorbeeld veel met particulieren werkt. Het hanteren van bedragen bij het versturen van offertes kun je beheren:

• Via de ‘Offerte voorkeuren’ in de module ‘Beheer’;
  • Bij het aanmaken van een nieuwe offerte.

1. Bedragen aanpassen via offerte voorkeuren

Open de module ‘Beheer’ aan de linkerzijde van het scherm. Deze kun je onderaan de actieve modules vinden en wordt aangeduid met tandwiel icoon.

Module beheer openenIn de module ‘Beheer’ vind je de noemer ‘Offerte’. Klik hier op de link ‘Voorkeuren’.

Offerte voorkeuren openenJe ziet hier de offerte voorkeuren zoals deze nu zijn ingesteld. Je kunt de instellingen wijzigen door te klikken op het potlood icoon, rechts bovenin de kolom.

Offerte voorkeuren instellingen openenOm de instellingen van de btw-bedragen te wijzigen klik je op de dropdown onder ‘Toon prijzen’. Standaard staat deze ingesteld op ‘Excl. BTW’. In dit geval wijzigen we de prijzen naar inclusief btw. Klik hiervoor op ‘Incl. BTW’.

Offerte prijzen inclusief btw instellenKlik vervolgens op ‘Opslaan’ en je voorkeuren zijn bijgewerkt. Alle offerte prijzen worden nu standaard weergeven met bedragen inclusief btw.

2. Bedragen aanpassen bij een nieuwe offerte

Het is ook mogelijk om het tonen van de prijzen in te stellen op een individuele offerte. Hiervoor hebben we concept offerte klaar staan, we gaan er in dit geval dus vanuit dat je bekend bent met het proces van het aanmaken van een offerte. Binnen de module ‘Offertes’ open je de concept offerte door op de titel te klikken.

Concept offerte openenOnder de offerte vind je de ‘Instellingen’ die specifiek voor deze offerte gelden. Klik op het potlood icoon rechts bovenin de kolom om de instellingen hiervan te openen.

Offerte instellingen van concept offerte openenEr opent een scherm om de instellingen te bewerken. Je vind hier de noemer ‘Bedragen hanteren’. Open de dropdown om de instelling te wijzigen. Op dit moment staat deze op ‘Inclusief BTW’ omdat we dit in de vorige stappen hebben ingesteld als standaard voor alle offertes. Kies voor ‘Exclusief BTW’ om deze offerte te wijzigen naar een offerte waarin bedragen exclusief btw worden gehanteerd, je wijzigt hiermee niet de standaard instelling, maar alleen de instelling van deze offerte.

Offerte instellingen bedragen wijzigenKlik vervolgens op ‘Opslaan’ om de wijzigingen te bewaren. De gehanteerde bedragen voor deze concept offerte worden nu exclusief btw weergegeven.