Clientbox
Kennisbank

Kennisbank

Offertes

Kan ik een offerte dupliceren?

Het verzenden van een offerte wil je zo snel en efficiƫnt mogelijk doen. Daarom is het mogelijk is om zowel concept offertes als verzonden offertes te dupliceren, zo hoef je niet steeds overeenkomstige offertes helemaal opnieuw te maken. In dit artikel leggen we uit hoe je eenvoudig en snel een offerte kunt dupliceren.

Een offerte dupliceren

Open de module ‘Offertes’. In het overzicht met concepten en openstaande offertes klik je een willekeurige offerte aan. In dit voorbeeld kiezen we voor een openstaande offerte.

Verzonden offerte openenIn het overzicht van de offerte zien we aan de rechter kant van het scherm een aantal kolommen, waarbij o.a. de totaalbedragen van de offerte worden getoond (werk je op een tablet of mobiel, dan kan het zijn dat deze balk gesloten is.) Direct hieronder zien we een link met de tekst ‘Offerte dupliceren’. Klik op deze link om de offerte te dupliceren.

Offerte dupliceren

Er verschijnt een scherm om de offerte te dupliceren. Hier kun je een relatie kiezen, zoals je dat ook doet bij aanmaken van een nieuwe offerte. Voer hier de gewenste relatie, contactpersoon en e-mailadres in.

Vervolgens zie je de noemer ‘Bijlagen’. Hier kun je aangeven of eventuele bijlagen gekopieerd moeten worden naar de nieuwe offerte. Denk hierbij aan situatie afbeeldingen, ontwerpen, voorwaarden of andere documentatie. Afhankelijk van het doel van de offerte kun je hier kiezen of de bijlagen mee gekopieerd moeten worden. In dit voorbeeld kiezen we voor ‘Nee, kopieer de bijlagen niet mee’.

Offerte dupliceren modalKlik ten slotte op ‘Opslaan’ om de offerte te dupliceren. Vervolgens wordt de nieuwe offerte geopend, waarbij je deze nog kunt aanpassen of direct kunt verzenden. Let op: bij het dupliceren van een offerte wordt dit altijd een concept offerte, ook bij het dupliceren van verzonden offertes.