Clientbox
Kennisbank

Kennisbank

Producten

Hoe voeg ik een product toe?

Binnen de module Producten kun je standaard producten toevoegen, zodat je deze niet steeds opnieuw in je offertes en facturen hoeft samen te stellen. In dit artikel laten we zien hoe je een standaard product toe kunt voegen.

In de module Producten en het tabblad ‘Producten’ klik je op het + icoon met de tekst ‘Product aanmaken’.

Product aanmakenEr verschijnt een scherm waar je een nieuw product kunt aanmaken. Onder ‘Productgegevens vul je de naam van het product in en eventueel een omschrijving. Maak je gebruik van labels, voer dan ook passende labels in.

ProductgegevensOnder ‘FinanciĆ«le gegevens’ voer je de prijsgegevens van het product of de dienst in. Zo kun je kiezen voor een vast tarief of variabel tarief, maar ook voor verschillende btw-tarieven. Onder eenheid kun je precies aangeven hoe je de producteenheden wilt definiĆ«ren. Gaat het om een dienstverlening, dan zou de eenheid van ‘uren’ aan kunnen houden. Staat de juiste eenheid er niet tussen? Dan kun je een passende eenheid toevoegen.

Eenheid kiezenVoer vervolgens de verkoopprijs en eventuele inkoopprijs in. Ook kun je ervoor kiezen om bedragen te hanteren inclusief btw. Ten slotte kun je het product onderbrengen in een productgroep. Staan er nog geen productgroepen vermeld? Maak dan een nieuwe productgroep aan. Dit heeft als voordeel dat je producten beter gegroepeerd zijn wat weer leidt tot meer nauwkeurige statistieken.

Financiele gegevensKlik op ‘Toevoegen’ om het product toe te voegen. Er verschijnt een melding als het product succesvol is toegevoegd, het toegevoegde product is bovendien direct in het overzicht te zien binnen de module Producten.