Inkoopfacturen

Hoe upload ik een inkoopfactuur?

Inkomende facturen kun je uploaden in de module Inkoopfacturen. Om een inkoopfactuur te verwerken ga je naar de module Inkoopfacturen. Je kunt inkoopfacturen uploaden in PDF of XML. Upload je een UBL factuur (XML), dan worden de factuurregels automatisch uitgelezen.

Een inkoopfactuur in pdf verwerken

Klik op ‘bestanden toevoegen’ of sleep simpelweg de factuur naar het blok om deze direct te uploaden.

Uploaden van inkoopfacturen

De inkoopfactuur verschijnt na het uploaden in de kolom ‘Te verwerken inkoopfacturen’. Klik op de inkoopfactuur om deze te openen. Je ziet nu een overzicht met een voorbeeld van de factuur en de te verwerken factuurregels. In dit geval gaat het om een pdf bestand dus moeten we de factuurregels handmatig toevoegen. Doe dit regel voor regel en zoals dit vermeld is op de inkoopfactuur, dit is de meest overzichtelijke methode.

Inkoopfactuur overzichtAls eerste kies je een kostencategorie, hier zijn een groot aantal categorieën ingevuld. Staat de juiste categorie er niet tussen? Voeg dan een kostencategorie toe.

Kostencategorie kiezenVoer vervolgens de omschrijving van de factuurregel in en de prijzen zoals vermeld op de inkoopfactuur. De btw wordt automatisch berekend. Vergeet niet op ‘Opslaan’ te drukken om de factuurregel te bewaren.

Factuurregels toevoegenVoeg vervolgens alle factuurregels één voor één toe totdat het totaalbedrag overeenkomt met het bedrag op de inkoopfactuur. Als je klaar bent met het verwerken van alle factuurregels klik je op de knop ‘verwerken’ om de inkoopfactuur te verwerken. De factuur komt vervolgens in het overzicht met ‘Te betalen inkoopfacturen’ te staan, op het dashboard van de module Inkoopfacturen.

Te betalen inkoopfacturen

Een inkoopfactuur in xml verwerken

Een inkoopfactuur in XML verwerken is makkelijk en snel. Sleep het bestand naar het blok of upload deze handmatig via ‘bestanden toevoegen’. De factuur komt in het overzicht met ‘te verwerken inkoopfacturen’ te staan. Klik op de factuur om deze te verwerken.

xml factuur openenBij een inkoopfactuur in XML worden de factuurregels automatisch uitgelezen. Het enige wat je hoeft te doen is de factuurregels te controleren, vervolgens kun je op de knop ‘verwerken’ klikken.

xml factuur verwerken