Hoe maak ik een medewerker aan?

In de module HRM kun je medewerkers aanmaken en hun gegevens verzamelen. Je kunt een medewerker tevens uitnodigen als gebruiker van Clientbox. In de module HRM klik je op het + icoon om een nieuwe medewerker aan te maken.

Medewerker toevoegenEr verschijnt een wizard om in een aantal stappen een nieuwe medewerker toe te voegen. Vul hier de personalia van de medewerker in, zoals de persoonsgegevens en zijn/haar functie. Maken je intern gebruik van (VOIP) toestelnummers en functies? Dan kun je deze hier ook invullen. Klik op ‘Volgende’ om naar de volgende stap te gaan.

Medewerkers persoonsgegevens invullenVul vervolgens de contactgegevens van de medewerker in. Let op: je kunt hier alleen zakelijke contactgegevens invoeren. Klik op ‘Volgende’ om naar de volgende stap te gaan.

Medewerker contactgegevens invullenIn de derde stap kun je een account aanmaken voor je medewerker. Wil je de medewerker alleen registreren als medewerker en niet als Clientbox gebruiker, kies dan onder ‘Account aanmaken’ voor Nee. Onder ‘Gebruikersgroep’ kies je of het om een medewerker gaat of om een administrator. Klik op ‘Volgende’ om naar de volgende stap te gaan.

Medewerker account aanmakenIn de vierde en laatste stap ‘Rechten’ kun je de rechten toekennen die een medewerker heeft bij verschillende modules. (Wanneer je kiest voor ‘Administrator’ krijgt de medewerker alle rechten) Zo kun je kiezen om een medewerker een bepaalde module te laten gebruiken, maar je kunt binnen de module ook nog specificeren welke functies medewerker wel of juist niet hebben. Bij het in- en uitschakelen van rechten zie je ook direct de prijs in beeld die het aanmaken van de gebruiker met zich meebrengt. Wanneer je akkoord gaat met de prijs zet je hiervoor een vinkje en klik je op ‘Voltooien’.

Medewerker rechten toekennenDe medewerker ontvangt nu een e-mail met een uitnodiging om Clientbox te gaan gebruiken. Door de uitnodiging te accepteren kan de medewerker de configuratiestappen doorlopen, vervolgens is zijn/haar account geactiveerd!