Hoe kan ik een module activeren?

Je kunt modules op elk gewenst moment activeren of juist deactiveren, met uitzondering van de module CRM. Deze module vormt namelijk de basis van Clientbox en is binnen elk profiel altijd geactiveerd. Verder is het altijd mogelijk een nieuwe module gratis te gebruiken met een proefperiode van 14 dagen, ook als je profiel al is voortgezet als een abonnement.

Een module activeren

Afhankelijk van de modules die je momenteel hebt geactiveerd kan het zijn dat je nog nooit gebruik hebt gemaakt van een specifieke module. In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat je de module ‘Abonnementen’ nog nooit hebt gebruikt, ook niet tijdens je proefperiode. Om deze module te activeren open je de profielinstellingen, door op ‘Instellingen’ te klikken binnen je profiel.

Profielinstellingen openenOpen het tabblad modules door in de subnavigatie op ‘Modules’ te klikken.

Open modulesJe ziet nu een overzicht van de modules, waarbij reeds geactiveerde modules zijn gemarkeerd met het label ‘actief’ of ‘verlopen’. Modules die nooit zijn geactiveerd hebben geen label, hieronder is de mogelijkheid zichtbaar ‘Activeer deze module’. In dit geval staat dit onder de module ‘Abonnementen’. Klik hierop om de module te activeren.

Module abonnementen activerenEr verschijnt een scherm om de module te activeren, met alle informatie en prijzen m.b.t. het gebruik van de module. Heb je de module nog nooit geactiveerd? Dan kun je nog gebruik maken van een proefperiode van 14 dagen. Klik onder status op de dropdown en kies voor ‘Proefperiode’.

Proefperiode selecterenDe vermelde kosten gaan pas in na het verlopen van je proefperiode. Ga je hiermee akkoord, zet dan een vinkje en klik vervolgens op ‘Toevoegen’. De module is geactiveerd en je kunt deze direct gaan gebruiken!

Een verlopen module activeren

Heb je een module als proefperiode gebruikt, dan zal deze na 14 dagen verlopen. Je kunt de module niet meer gebruiken, bij het openen van de module krijg je de melding dat de proefperiode is verlopen.

Proefperiode is verlopen meldingKlik op ‘Module activeren’ om naar het overzicht met de modules te gaan binnen je huidige profiel. Naast het label ‘Verlopen’ zie je vervolgens drie puntjes, klik hierop om de opties te openen. Klik vervolgens op ‘Activeer deze module’.

Activeer verlopen moduleEr verschijnt een scherm om de module te activeren. Hier worden de kosten van deze module direct getoond, vervolgens kun je de toegang per gebruiker instellen. Ben je akkoord met de kosten, zet dan een vinkje en klik vervolgens op ‘Toevoegen’.

Module activeren modalDe module is nu geactiveerd, je kunt deze direct gaan gebruiken!