Hoe geef ik een bestaande medewerker een gebruikersaccount?

Je gebruikt de module HRM waarin je al je medewerkers toegevoegd, maar niet alle medewerkers maken gebruik van Clientbox. Wanneer er medewerkers zijn die toch gebruik gaan maken van één of meerdere modules kun je deze eenvoudig uitnodigen vanuit de module HRM, zonder daar direct een nieuwe medewerker voor aan te moeten maken. Deze medewerkers staan namelijk al in Clientbox!

Vanuit het overzicht in de module HRM kun je bekijken welke medewerkers nog geen account hebben. In de kolom ‘Gebruikersgroep’ staan zij vermeld met ‘Geen account’.

Overzicht met medewerkersGa met de cursor over de medewerker heen waar je een gebruikersaccount voor wilt aanmaken. Klik vervolgens op de drie puntjes die verschijnen achter de medewerker. Klik vervolgens op de optie ‘Uitnodiging versturen’.

Uitnodiging versturen naar medewerkerEr verschijnt een scherm om de uitnodiging te versturen. Voer hier het e-mailadres van de medewerker in en kies tot welke gebruikersgroep deze gebruiker moet gaan behoren. Klik vervolgens op ‘Toevoegen’.

Uitnodiging versturen modalDe medewerker ontvangt een e-mail op het ingevulde e-mailadres, waarna hij/zij de configuratie stappen kan doorlopen voor het aanmaken van een nieuw account.