Clientbox
Kennisbank

Kennisbank

Producten

Gecombineerde producten maken

Met gecombineerde producten kun je verschillende producten combineren tot één product. Je kunt namelijk meerdere producten bundelen tot een gecombineerd product, zodat je deze direct kunt verwerken in een offerte of factuur. Denk bijvoorbeeld aan een abonnement voor mobiele telefonie. Dit kan bestaan uit de prijs van een toestel en een prijs voor de belkosten, maar deze worden wel als één product aangeboden, namelijk: het telefoonabonnement.

Gecombineerde producten bekijk en maak je aan vanuit het tabblad ‘Gecombineerde producten in de module Producten. Om een gecombineerd product te maken klik je op het + icoon waar de tekst ‘Gecombineerd product aanmaken’ bij verschijnt.

Gecombineerde producten aanmakenEr verschijnt een scherm om een nieuw gecombineerd product aan te maken. Begin met het invullen van de productgegevens, zoals de naam, omschrijving en eventuele labels. Vervolgens kun je financiële gegevens invullen, zoals het prijs type, het gehanteerde btw-tarief en de gehanteerde eenheid. Ook kun je ervoor kiezen het gecombineerde product onder te brengen in een productgroep.

Productgegevens en financiele gegevensAls laatste kun je producten toevoegen aan het gecombineerde product. Je kunt kiezen uit alle aanwezige producten, klik op het + teken om meer producten toe te voegen. Je kunt vervolgens ook de volgorde van de producten wijzigen, het aantal producten en het bedrag.

Producten toevoegen aan gecombineerd productKlik op ‘Toevoegen’ om het gecombineerde product aan te maken, je ziet dit direct in het overzicht binnen gecombineerde producten. Je ziet hierbij overigens ook dat dit gecombineerde product een individueel productnummer heeft, en niet een samenstelling is van de producten binnen het gecombineerde product.