Clientbox

Offertes maken

Professionele offertes maken waarbij je gebruik maakt van één of meerdere huisstijlen. Laat je klant de offerte eenvoudig online accepteren. Nog even een aanpassing? Maak van je offerte een nieuwe versie zonder de eerste kwijt te raken! Beperk fouten, bespaar tijd én krijg inzicht in je verkoop.

Probeer nu gratis

Offertes in CRM van Clientbox maken en offertes digitaal laten ondertekenen.
Online offertes maken in jouw huisstijl

Professionele offertes maken in jouw huisstijl

Selecteer een relatie of voeg direct een nieuwe relatie toe bij het aanmaken van een nieuwe offerte. Stel je huisstijl in en maak in een mum van tijd een professionele offerte.

Bepaal je voorkeuren in de algemene instellingen of maak afwijkende instellingen in de relatievoorkeuren of specifiek op je offerte. Selecteer producten of diensten en de vooraf ingestelde informatie zal meteen op je offerte verschijnen. Verstuur de offerte en laat klanten de offerte online accepteren.

Probeer 14 dagen gratis

Belangrijke functies in offertes

Verschillende versies van één offerte

Even een aanpassing maken in een offerte omdat je klant net even iets anders heeft bedoeld of tóch nog even wil zien wat de prijs van het andere materiaal is, je kent het wel. Je zou je offerte kunnen dupliceren, maar dan heb je steeds een nieuwe offerte voor dezelfde aanvraag. Daarom maak je in Clientbox gebruik van versies. Je maakt van een offerte een nieuwe versie en bewaart zo de eerder uitgebrachte offerte. Het blijft één offerte, de offerte krijgt namelijk een versienummer. Ook na vier versies heb je de eerste nog en kan je klant nog steeds de eerste versie accepteren.

Vrijheid in huisstijl en slimme omgang met vervolgpagina's

Met de uitgebreide huisstijl editor zorg je voor een perfecte doorvertaling van jouw huisstijl in de offerte. Hiermee ben je geen tijd meer kwijt aan de opmaak van je offerte en kan iedereen de offerte maken én toch consistent blijven in uitstraling. Je stelt een algemene afzender in, of verstuurt de offerte op persoonlijke titel met één klik. In de huisstijl editor heb je de mogelijkheid om je voorpagina en vervolgpagina vorm te geven. Voor beide heb je vervolgens de de mogelijkheid om een overloop op de pagina aan te geven. Zo heb jij nooit onnodige data in je PDF staan of stopt je offerte op driekwart van de pagina omdat je totaalprijs-blok daar volgens de template hoort te staan.

Online accepteren van de offerte

Je klant kan de offerte met één klik op de link in de offerte mail accepteren en digitaal ondertekenen. Zodra de offerte wordt getekend, wordt aan de offerte in Clientbox een getekende variant toegevoegd met naam, handtekening en datum van ondertekening. Zowel degene die de offerte heeft verstuurd als je klant krijgt een kopie van de offerte met de getekende pagina in de PDF per e-mail toegestuurd. Je hoopt het natuurlijk niet, maar wanneer je klant de offerte weigert kunnen ze hiervoor meteen een reden opgeven.

Registratie van je slagingspercentage en verwachte omzet

Het slagingspercentage wordt berekend op basis van geaccepteerde en geweigerde offertes. Met dit slagingspercentage wordt in je statistieken een omzetprognose gemaakt, zo voorspel je volledig automatisch de verwachtte omzet op basis van de offertes die je verstuurt.

Onderdeel van je salesflow

Een offerte wordt geaccepteerd door je klant of je zet deze handmatig op geaccepteerd. Hoe dan ook, de offerte wordt geaccepteerd. Je kunt deze nu direct omzetten naar een opdracht of een factuur of je voegt de offerte toe aan een bestaande opdracht. Iedere actie wordt geregistreerd in het logboek, zo weet jij altijd wie welke acties uitvoert en filter je op medewerkers zodat je weet wie de offerte heeft verzonden!

Activiteiten, e-mails en acties

Heb je een bespreking of contactmoment over een offerte? Deze registreer je deze specifiek op de offerte, zo gaat er geen contactmoment of gespreksverslag verloren! Daarnaast koppel je met SmartBCC e-mails aan een offerte die betrekking hebben op de specifieke offerte, en maak je acties aan om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat een offerte op tijd wordt nagebeld.

Ervaar het zelf, jouw eerste
14 dagen zijn helemaal gratis.

Meteen antwoord op al je vragen? Plan een demo

14 dagen gratis
Geen opzegtermijn
Geen betaalgegevens nodig