Zelf een factuur maken

Gewoon makkelijk en snel een factuur maken. Het klinkt niet moeilijk, maar veel programma’s en software zorgen ervoor dat het wekelijks toch wat tijd in beslag neemt. En laat administratie nou net datgene zijn waar je zo min mogelijk tijd aan wil besteden! Gelukkig zijn er oplossingen om snel zelf een factuur te maken. Ontdek Clientbox en lees snel verder.

Zelf facturen maken

Als je zelf een factuur gaat maken zijn er een aantal dingen om op te letten. Het gaat vooral om de klantgegevens maar natuurlijk ook om de cijfers. Als je het zelf doet moet je goed controleren dat deze gegevens juist zijn.

De cijfers zijn natuurlijk niet de enige dingen die moeten kloppen. Bepaalde gegevens moeten verplicht op een factuur komen te staan:

  • De naam en het adres van zowel je eigen onderneming als die van de klant
  • Je BTW-identificatienummer
  • Het KVK nummer
  • Het factuurnummer
  • De factuurdatum
  • De datum van de geleverde goederen of diensten
  • De hoeveelheid en soort geleverde goederen
  • De aard en de soort geleverde diensten

Er zijn dus best wat gegevens nodig om een zelf een factuur te maken. Zeker als je de gegevens in een bestand of e-mail op moet zoeken. Zo kost het toch stiekem best wat tijd om er zelf één te maken. Dat is toch weer tijd die je beter aan andere zaken kan besteden. Dus is onze tip: Sla je klantgegevens gelijk op in één centrale omgeving. Dat scheelt je tijd met zoeken!

Zelf facturen maken in Clientbox

In het beste geval heb je een systeem waar alle klantgegevens, de producten, de diensten en de prijzen in staan. Met een paar klikken maak je dan een complete factuur. Ons advies is natuurlijk om Clientbox te gebruiken!

Start je met Clientbox, dan krijg je gratis de CRM- en producten module. Daarmee kan je klantgegevens en informatie opslaan, je standaard producten of diensten instellen en alle voorkomende prijzen invoeren. Zo heb je alle gegevens die je nodig hebt om een factuur te maken bij de hand.

Ben je klaar om je eerste factuur te maken? Dan is het een kwestie van een paar keuzes te maken en de factuur wordt volledig geautomatiseerd opgesteld mét de juiste gegevens en een foutloze berekening. Hiermee heb je dus binnen enkele minuten je factuur zelf gemaakt en kan je het zo versturen naar je klant. Het doen van je administratie is nog nooit zó snel gegaan!

Voorbeeld factuur

Om je een idee te geven van hoe een factuur eruit kan zien hebben we een voorbeeld voor je gemaakt. Deze factuur template kan je downloaden als PDF.

Download de template in PDF.

Zelf online facturen maken?

Het maken van online facturen is in Clientbox super eenvoudig en het kost je € 5,00 per maand. Voor je dat gaat betalen, kan je eerst 14 dagen helemaal gratis proberen of het voor jou werkt!

Hulp nodig of een vraag?

Wil je meer weten over facturatie voor ZZP’ers en eenmanszaken of heb je een andere vraag?

Start jouw gratis
proefperiode van 14 dagen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever eerst een rondleiding door Clientbox? Plan een demo

Vragen? Stuur ons een bericht