Periodieke factuur

Herken je deze situatie? Je hebt je opdracht of product netjes op tijd afgerond, nu is het tijd voor je beloning! Je hoeft alleen nog de factuur te versturen. Maar wat had je ook alweer afgesproken? En welke informatie moet er op de factuur komen? De meeste mensen kiezen ervoor om een oude factuur te kopiëren. Maar sta je wel eens stil bij het feit dat dit ontzettend veel tijd kost? Tijd die jij als ondernemer waarschijnlijk veel beter kunt besteden! Clientbox introduceert de mogelijkheid tot het versturen van een periodieke factuur. In een paar klikken geregeld, kun jij weer aan de slag met belangrijkere dingen!

Wat is een periodieke factuur?

Periodieke werkzaamheden komen heel vaak voor. Denk aan de installateur die elk jaar het onderhoud aan je CV-ketel uitvoert. Of de ICT-partij die je zakelijke telefonie op kantoor regelt. Allemaal terugkerende opdrachten waar – in de meeste gevallen – dezelfde factuur voor kan worden verstuurd. Hoe fijn is het dan als deze periodieke factuur automatisch voor je wordt aangemaakt of zelfs wordt verstuurd? Wij regelen het voor je!

We zien veel ondernemers die een oude factuur als voorbeeld nemen en deze kopiëren of dupliceren. Het probleem hierbij is dat je eigenlijk altijd dubbel werk aan het doen bent. Je moet namelijk de datum veranderen, het factuurnummer en eventuele gegevens van de klant. Met Clientbox hoef je nooit meer dubbel werk te doen, want je periodieke factuur gaat volledig automatisch de deur uit.

Periodieke factuur vanuit een abonnement

Je kan een periodieke factuur op meerdere manieren opstellen. De meest voorkomende manier is om hem in te richten als een abonnement. Laten we het voorbeeld van de zakelijke telefonie nemen. Er wordt een maandelijks bedrag afgesproken o.b.v. het aantal toestellen en telefoonnummers. Vervolgens wordt er elke eerste dag van de maand een factuur verstuurd met hetzelfde bedrag. Door een abonnement in te stellen hoef je dit maar één keer in te richten en wordt de factuur daarna automatisch verstuurd!

Een andere mogelijkheid is om het abonnement uit te breiden met een opdracht. Dit is vooral handig bij zakelijke dienstverleners. Het abonnement maakt standaard een opdracht aan waar werknemers uren op kunnen boeken. Aan het einde van de periode – bijvoorbeeld na een maand – wordt de opdracht afgerond en kan de factuur de deur uit. Je hebt zelf de keuze of je deze handmatig wilt controleren of dat hij automatisch de deur uit kan.

Probeer Clientbox 14 dagen gratis

Wil je ook slimmer werken? Dan is Clientbox dé ideale oplossing voor jou. Bespaar jezelf een hoop tijd door binnen een paar klikken periodieke facturen te maken, in te plannen of automatisch te versturen met Clientbox. Probeer het nu 14 dagen gratis en je wilt nooit meer terug!

Hulp nodig of een vraag?

Wil je meer weten over facturatie voor ZZP’ers en eenmanszaken of heb je een andere vraag?

Start jouw gratis
proefperiode van 14 dagen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever eerst een rondleiding door Clientbox? Plan een demo

Vragen? Stuur ons een bericht