Openstaande facturen

Het is één van de grootste frustraties als ondernemer. Klanten die het niet zo nauw nemen met de betalingstermijn waardoor je geregeld achter hun openstaande facturen aan moet gaan. Jij hebt je werk uitgevoerd of de producten geleverd, vervolgens moet je ook nog moeite doen om de betaling te ontvangen. Iets wat je enorm kan helpen is inzicht in je openstaande facturen. Hoe je dat doet? Ontdek Clientbox, we vertellen je er alles over.

Je betaaltermijn

Welke betaaltermijn gebruik jij voor je facturen? De maximale betalingstermijn is 60 dagen, maar dat is behoorlijk lang. In principe staat het je vrij om een betaaltermijn te bepalen. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen zakelijke facturen en facturen voor particulieren. Zo zal een particulier meer tijd hebben en sneller kunnen betalen. Bedrijven en organisaties hebben echter een langere doorlooptijd qua administratie en hebben vaak een langere betaaltermijn nodig. Voor particulieren is een betaaltermijn van 7 tot 14 dagen heel normaal. Zakelijk wordt vaak een betaaltermijn tussen de 14 en 30 dagen gehanteerd. Als je niets afspreekt geldt er automatisch een betaaltermijn van 30 dagen.

Openstaande facturen bijhouden

Als je een betaaltermijn hebt gekozen voor je facturen is het zaak om in de gaten te houden of facturen ook betaald worden. Maar hoe doe je dat? Schrijf je in je agenda welke openstaande facturen er op welke datum moeten worden betaald of heb je online ergens de mogelijkheid om dit automatisch bij te houden? De laatste optie is natuurlijk het meest efficiënt.

Als je facturen online wil versturen kan je daar Clientbox voor gebruiken. In Clientbox vind je de module om facturen te sturen. Maar het blijft niet bij het versturen van facturen, ook kan je de betaaltermijn instellen en daarmee je openstaande facturen bijhouden. Is de betaaltermijn verstreken? Dan kan je met één druk op de knop een betaalherinnering sturen.

Voorkom tijdverspilling door openstaande facturen

Ben jij er klaar mee om ten eerste veel tijd kwijt te zijn aan het maken van facturen en ten tweede met het opvolgen van openstaande facturen? Dan is Clientbox de software voor jou. Maak bijna geautomatiseerd een factuur klaar en met één simpele handeling verstuur je een betaalherinnering of aanmaning. Makkelijker kan het niet!

Wil je ervaren hoe je openstaande facturen automatisch kunt bijhouden? Probeer Clientbox nu 14 dagen helemaal gratis. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren en zit nergens aan vast. Maar geloof ons, als je Clientbox eenmaal gebruikt wil je nooit meer terug!

Start jouw gratis
proefperiode van 14 dagen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever eerst een rondleiding door Clientbox? Plan een demo

Vragen? Stuur ons een bericht