Online facturen sturen

Als ondernemer krijg je pas je geld binnen als je klanten de facturen betalen. Maar voor het zover is moet je eerst de factuur maken en sturen. Dat doe je natuurlijk niet door een factuur te maken, uit te printen en met de post op te sturen. Dat doe je via een goed online systeem. Zo houd jij overzicht en kan je altijd en overal facturen maken en sturen.

Online facturen maken

Snel en makkelijk een goede factuur maken is bijna noodzakelijk. Je bent natuurlijk geen ondernemer geworden om eeuwig bezig te zijn met administratie. Toch zien we nog veel ondernemers stoeien met Excel, Word of een ander systeem. Het verwerken van facturen is tijdrovend en een rekenfoutje is snel gemaakt. Het liefste wil je dat er bepaalde gegevens automatisch worden ingevuld. Dat je met een paar drukken op de knop je factuur foutloos kan verzenden! Dan kan je de rest van je tijd besteden aan dingen waar je meer plezier uit haalt.

Foutloze factuur maken in Clientbox

Waar ‘snel te werk gaan’ vaak een reden is om fouten te maken, is dat in Clientbox niet het geval. Met Clientbox kan je er zeker van zijn dat het rekenwerk en de klantgegevens altijd kloppen. Mits je de klantgegevens goed opslaat natuurlijk.

Wil je een factuur maken voor een klant? Zoek dan gewoon in de zoekbalk en de klant komt tevoorschijn. Als je de klant selecteert wordt de factuur met de juiste gegevens ingevuld. Mapjes en bestanden met klantgegevens zijn dus verleden tijd en dus ook het gedoe met het overnemen van de gegevens. Alles is geautomatiseerd!

Een fout in de klantgegevens in slordig. Maar een fout in de rekensom is een situatie die je helemaal wil voorkomen. Stel je voor je loopt geld mis óf je klant betaald te veel. Dat zijn situaties die je wil voorkomen. Zeker als je geld terug moet storten 😉

Met Clientbox komen rekenfouten niet voor. Je kiest het juiste product en/of dienst, kiest de aantallen en de berekening wordt voor je gemaakt. Ook BTW-percentages worden automatisch verrekend. Het resultaat? Een volledige factuur zonder fouten!

Altijd inzicht in je facturen

Nadat je online jouw factuur hebt verstuurd, wil je natuurlijk niet continu je rekening in de gaten houden of de online facturen ook daadwerkelijk betaald zijn. Zodra er nog een factuur openstaat en de betaaltermijn is verstreken krijg jij automatisch een melding en wordt er een betaalherinnering verstuurd. Het grootste voordeel van online facturen sturen is dat dit onderdeel van je administratie altijd bijgewerkt is. Je bent dus altijd up-to-date en op de hoogte van openstaande en betaalde facturen.

Voorbeeld factuur template

Om je een idee te geven van hoe een factuur eruit kan zien hebben we een voorbeeld factuur voor je gemaakt. Deze factuur template kan je downloaden als PDF.
Download de factuur template in PDF.

Zelf online facturen sturen?

Het maken van online facturen is in Clientbox super eenvoudig en het kost je € 5,00 per maand. Voor je dat gaat betalen kan je eerst 14 dagen helemaal gratis proberen of het voor jou werkt! Start dus vandaag nog met je gratis proefperiode en ontdek alle voordelen van Clientbox.

Hulp nodig of een vraag?

Wil je meer weten over facturatie voor ZZP’ers en eenmanszaken of heb je een andere vraag?

Start jouw gratis
proefperiode van 14 dagen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever eerst een rondleiding door Clientbox? Plan een demo

Vragen? Stuur ons een bericht