Factuurprogramma bouw

Als ondernemer in de bouw is het versturen van facturen vaak een noodzakelijk kwaad. Het kost tijd en moeite, maar betaalde facturen geven toch een hoop voldoening. Zonder binnenkomende betalingen is je ondernemers avontuur bovendien snel voorbij! Om het versturen van je facturen een stuk makkelijker te maken zijn er verschillende programma’s waar je gebruik van kan maken. Hét factuurprogramma voor bedrijven in de bouw is natuurlijk Clientbox! We vertellen je er graag meer over!

Facturen maken is een tijdrovende klus

Je hebt het werk uitgevoerd of je hebt de producten geleverd. Dan is het tijd om je beloning te ontvangen! Maar een factuur opstellen kan soms een hele uitdaging zijn. Zeker wanneer je nog moet gaan rekenen met je tijdsbesteding, rekening moet houden met inkoop of in één keer een grote opdracht moet factureren.

In een factuur zijn bepaalde gegevens noodzakelijk. Je eigen gegevens zijn standaard, maar van je klanten natuurlijk niet. Je zal hier dus naar opzoek moeten gaan. Even zoeken in je mailbox of tussen je bestanden kan zomaar langer duren dan je van tevoren had bedacht. Vervolgens moet je de gegevens invullen en ook de kosten berekenen. Eén klein foutje in de berekening kan je een hoop geld kosten, dus moet je extra secuur zijn met het invoeren!

Factureren kan ook simpel!

Door te kiezen voor het juiste programma is het maken van een factuur kinderspel. Met een paar klikken rolt er een automatisch opgemaakte factuur uit met de gegevens die je nodig hebt.

Gaat het om een nieuwe klant? Zoek de naam op en alle contactgegevens, inclusief het KVK-nummer, worden automatisch ingevuld. Heb je een standaard dienst geleverd? Selecteer de dienst, voer in hoeveel tijd je bezig bent geweest en het bedrag wordt automatisch uitgerekend. Heb je producten geleverd? Kies de producten, voer het aantal in en de prijs verschijnt op je factuur!

Kortom, door gebruik te maken van een programma om facturen te maken bespaar jij jezelf een hoop tijd en minimaliseer je de kans op fouten.

Factuurprogramma voor bedrijven in de bouw: Clientbox

De beste oplossing als factuurprogramma? Ontdek Clientbox. Als je ervoor kiest om je facturen te maken in Clientbox krijg je hier gratis de modules bij om je klanten op te slaan en producten en diensten vast te leggen. Dat is makkelijk, want hierdoor zijn je facturen in een mum van tijd gemaakt.

Alle informatie die je nodig hebt om een factuur volledig te maken kan worden opgeslagen in de CRM-module. Als je dan een offerte gaat maken selecteer je de juiste klant en de benodigde informatie komt gelijk op de juiste plek in de factuur te staan.

Nadat je de klant hebt gekozen vul je de werkzaamheden in die je hebt verricht of de producten die zijn verkocht. In de producten module kan je de meest voorkomende diensten en producten vastleggen. Je hangt er de juiste prijs aan en zodra je factuur opmaakt, maak je je selectie. Je vult de aantallen in en het rekenwerk wordt automatisch voor je gedaan. Fouten komen niet meer voor en als alle benodigde informatie al in het systeem staat is het een kwestie van een paar minuten tot je factuur klaar is. Het enige wat je nog hoeft te doen op versturen klikken en je factuur is onderweg naar de klant om betaald te worden.

Een factuurprogramma in de bouw gebruiken?

Verschillende bedrijven in de bouw gingen je voor en hebben het gemak van Clientbox als factuurprogramma ontdekt. Wil jij ook slimmer werken? Probeer Clientbox dan 14 dagen helemaal gratis. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren en zit nergens aan vast. Maar geloof ons als we zeggen dat je na deze twee weken nooit meer anders wilt!

Start jouw gratis
proefperiode van 14 dagen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever eerst een rondleiding door Clientbox? Plan een demo

Vragen? Stuur ons een bericht