Factuur maken in Excel

Iedere ZZP’er of ondernemer herkent het wel. Je bent net begonnen en wilt niet teveel kosten maken. Je computer of laptop heeft al Excel, dus daar kunnen prima de facturen mee gemaakt worden toch?! Een factuur maken in Excel is zeker mogelijk. Maar is het snel? Nee, verre van zelfs. Is het foutloos? Vaak niet. Kortom, er zijn veel betere alternatieven voorhanden. En wees gerust, je loopt niet direct tegen hoge kosten aan.

Een factuur maken in Excel

Je hebt het werk afgerond of de producten geleverd. Tijd voor je beloning! Altijd leuk om een factuur te maken – en natuurlijk nog leuker als hij wordt voldaan. Maar het kan aardig wat tijd kosten voordat de factuur de deur uit kan. Zo zal je de gegevens van de klant moeten opzoeken. Heb je de gegevens niet compleet? Dan moet je online gaan zoeken naar bijvoorbeeld een KVK of BTW-nummer.

Daarna is het tijd voor je producten of diensten. Je noteert ze inclusief het bedrag en met een beetje geluk wordt de BTW automatisch uitgerekend. Maar wat als je een factuur hebt met meerdere BTW-tarieven? Dan wordt het al een stuk ingewikkelder.

Ons advies? Stop met het maken van een factuur in Excel. Het is gratis, maar daar is ook alles mee gezegd. Met een online tool als Clientbox heb je binnen een paar klikken je factuur gemaakt én verzonden. Geloof ons als we zeggen dat je nooit meer anders wilt!

Voordelen van factureren met Clientbox

Clientbox zorgt er allereerst voor dat jij je administratie veel sneller kunt doen. Je hoeft geen rekenwerk te doen aan btw, percentages en bedragen. Vanuit het CRM-systeem kun je facturen koppelen aan de juiste klant. Zo heb je er geen omkijken meer naar. Het enige wat je hoeft te doen is om éénmalig de aantallen en prijzen in te voeren, mits er niks veranderd aan jouw factuur.

Je profiteert dus van de volgende voordelen wanneer je een factuur maakt in Clientbox:

  • Klantgegevens worden automatisch ingevuld
  • Standaard producten, diensten en prijzen hoef je maar één keer in te vullen, daarna kun je ze altijd selecteren
  • Met één klik op de knop is de factuur verzonden naar het juiste e-mailadres
  • Je bestanden zijn veilig opgeslagen. Komt er iets tussendoor? Dan ga je gewoon op een later moment weer verder.

Automatisch facturen versturen

Heb je terugkerende omzet vanuit een dienst of producten? Dan kan je er met Clientbox voor zorgen dat je maar één keer een factuur hoeft te maken? Althans, je hoeft maar één keer alles in te stellen in de vorm van een abonnement.

Na het inrichten van het abonnement maakt Clientbox elke geselecteerde periode automatisch een factuur aan. Je kan er ook voor kiezen om het volledig geautomatiseerd te doen, zodat hij ook wordt verstuurd. Liever eerst de factuur nog even controleren? Dan laat je hem in concept maken en hoef je hem vervolgens alleen nog maar zelf te versturen.

Probeer Clientbox 14 dagen gratis!

Wil jij op een efficiëntere manier facturen maken dan in Excel en hierbij de kans op fouten verkleinen? Dan is Clientbox dé ideale oplossing. Voorkom onnodige fouten en bespaar een hoop tijd per jaar door binnen een paar klikken een factuur te maken, in te plannen of automatisch te versturen met Clientbox. Ontdek Clientbox nu zelf en probeer het 14 dagen helemaal gratis. Maar pas op, daarna wil je nooit meer anders!

Start jouw gratis
proefperiode van 14 dagen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever eerst een rondleiding door Clientbox? Plan een demo

Vragen? Stuur ons een bericht