Automatisch facturen versturen

Hoe fijn zou het zijn. Je werkzaamheden uitvoeren, netjes je uren registreren en vervolgens automatisch de facturen versturen. Met Clientbox heb je het binnen een paar klikken geregeld! Hoe dat precies werkt? Lees snel verder.

Administratie van terugkerende werkzaamheden

Terugkerende werkzaamheden komen veel voor. Logisch natuurlijk, want het is een fijne manier om je bedrijf te voorzien van een stabiele omzet. Van de installateur die elk jaar de CV-ketel komt controleren tot de ICT-partij die de – zakelijke – telefonie verzorgt.

Het enige nadeel aan de terugkerende werkzaamheden is dat er veel dubbele administratieve handelingen bij komen kijken. Je kunt dit natuurlijk oplossen door over een langere termijn te factureren of met automatische incasso te werken. Maar feit blijft dat automatisch facturen versturen een ideale uitkomst zou zijn. Je houdt namelijk zelf meer tijd over om te doen waar je goed in bent; ondernemen.

Abonnementen

Terugkerende werkzaamheden hebben we in Clientbox abonnementen genoemd. Bij een abonnement denk je misschien aan een dienstverlening waar een klant aan ‘vast’ zit. Maar dat hoeft dus niet! Met Clientbox kun jij je namelijk flexibel opstellen richting een klant. Maandelijks of zelfs wekelijks opzegbaar? Geen probleem, het is met een paar klikken geregeld.

Simpel gezegd bestaat het proces van een abonnement uit drie acties. Als gebruiker maak je één keer een abonnement aan. Hierbij kies je de termijn, bepaal je of het vaste of variabele kosten zijn (bijvoorbeeld met urenregistratie) en of de factuur automatisch moet worden verstuurd. Vervolgens maakt het abonnement elke maand alleen een factuur óf een opdracht aan.

Is het een simpel abonnement met altijd dezelfde diensten of producten en kan deze automatisch de deur uit? Dan kies je bijvoorbeeld voor het aanmaken van een factuur. Is het een meer ingewikkeld abonnement, zoals een dienstverlening waarbij je uren of andere kosten gaat registreren? Dan kies je voor het aanmaken van een opdracht. De opdracht wordt aan het einde van de maand automatisch gefactureerd. Kortom, je hebt alle mogelijkheden om je administratie volledig geautomatiseerd te laten verlopen!

Voordelen van automatisch facturen versturen

Clientbox is de ideale oplossing automatisch facturen te versturen. Waarom? We zetten alle voordelen voor je op een rij:

  • Nooit meer oude facturen dupliceren/kopiëren
  • Minimaliseer de kans op fouten of vergeten facturen
  • Producten, diensten en kosten worden automatisch goed geboekt
  • Uitgebreide statistieken
  • Enorm veel tijdwinst

Vooral het laatste punt is de reden die veel gebruikers noemen om voor Clientbox te kiezen. Als ondernemer heb je het al druk genoeg. Klanten bezoeken, personeel begeleiden en dan ook nog offertes maken en facturen versturen. Met Clientbox haal je een totaaloplossing in huis die ervoor zorgt dat je alles met een paar klikken hebt geregeld. Zo maak je van een offerte met één klik een abonnement, die vervolgens automatisch facturen verstuurd. Met alle tijd die je hiermee bespaard kun jij je weer richten op belangrijke zaken!

Probeer Clientbox 14 dagen gratis

Twijfel je nog? Dat is helemaal niet nodig. Je kunt Clientbox namelijk 14 dagen helemaal gratis proberen. Je hoeft geen betaalgegevens in te vullen, alleen je e-mailadres en je kunt direct beginnen! Binnen een paar minuten heb jij je profiel ingeregeld en kun je offertes opstellen, abonnementen inrichten en natuurlijk automatisch facturen versturen.

Hulp nodig of een vraag?

Wil je meer weten over factureren voor ZZP’ers en eenmanszaken of heb je een andere vraag?

Start jouw gratis
proefperiode van 14 dagen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever eerst een rondleiding door Clientbox? Plan een demo

Vragen? Stuur ons een bericht