Updates juni

Geschreven door Jasper van Opijnen op donderdag 30 juni 2022

Inkoopfacturen autoriseren

Wil je meer controle over jouw betalingen aan leveranciers? Voor Inkoopfacturen hebben we een nieuwe (sub)module toegevoegd die het mogelijk maakt om inkoopfacturen te laten autoriseren. Je kiest zelf vanaf welk bedrag facturen autorisatie nodig hebben en van welke medewerker(s). Lekker efficiënt.

autoriseren


Standaard e-mailhandtekening

Bij het versturen van facturen wordt vanaf nu standaard een algemene e-mailhandtekening gebruikt. Je bepaalt zelf hoe deze eruit ziet. Dat is makkelijk in te stellen, zoals je gewend bent van Clientbox. Als je een keer liever een factuur verstuurt met je naam eronder, dan kun je deze eenvoudig eenmalig aanpassen naar jouw persoonlijke e-mailhandtekening.

handtekening


Subtickets aanmaken

Krijg je wel eens een vraag van een klant die je bij een externe partij moet uitzetten? Vast wel! Dan wil je die correspondentie graag bij elkaar houden. Binnen ons ticketsysteem is nu het mogelijk om op een ticket één of meerdere subtickets aan te maken, die je vervolgens weer kunt koppelen aan een opdracht. Zo hou je alle correspondentie bij elkaar en kunnen jij en je collega’s zien van wie je antwoord hebt gehad of op wie je nog zit te wachten.

subticket


Sneller je btw-aangifte regelen

We hebben het instellen van btw-tarieven een stuk makkelijker gemaakt! Binnen Clientbox kun je nu btw-tarieven in- of uitschakelen, zodat je alleen de tarieven ziet die je daadwerkelijk gebruikt. Je hebt ook meerdere opties gekregen voor het invoeren van btw-verlegd voor binnen- en buitenland. En deze worden direct gekoppeld aan de juiste rubriek in het btw-overzicht! Zo is je btw-aangifte lekker snel geregeld.

btw-tarieven


Afzenders blokkeren

Extra controle kan nooit kwaad! In de module Inkoopfacturen kun je nu ook afzenders blokkeren. Als een afzender geblokkeerd is, komt de inkoopfactuur niet automatisch in Clientbox. Je kunt een specifiek mailadres blokkeren, maar ook een complete domeinnaam. De geblokkeerde mail komt in de folder Afgewezen. Deze mails worden automatisch verwijderd na de ingestelde periode (30 of 60 dagen). Je kunt ze natuurlijk ook alsnog verwerken als inkoopfactuur!

Om je leveranciers op de hoogte te houden kun je instellen dat deze automatisch een e-mail krijgen als de inkoopfactuur is verwerkt, geweigerd is of geen geldige bijlage heeft. De tekst van deze mail kun je natuurlijk zelf bepalen.

afzender blokkeren


SEPA: Jouw betalingen snel en overzichtelijk verwerkt

Het aantal facturen dat je per week moet betalen kan best oplopen. Het is natuurlijk zonde van je tijd om deze allemaal handmatig per stuk over te maken. In Clientbox maak je een SEPA-batch betaling aan om alle facturen in één handeling te voldoen. Er wordt daarvan een extra bestand aangemaakt met alle gegevens: welke inkoopfacturen heb je betaald en zijn de betalingen verwerkt? Je kunt het op elk moment makkelijk terugvinden. De factuur wordt vervolgens automatisch op betaald gezet. Clientbox maakt jouw administratieve handelingen inzichtelijk!

sepa batch


Verlof opnemen

Een dagje vrij of twee weken vakantie aanvragen: in Clientbox klikt een medewerker gewoon zelf aan op de kalender op welke dag hij vrije uren wil opnemen. Deze aanvraag geef je dan akkoord, of niet.  Met onze nieuwste update is het nu voor iedereen gelijk zichtbaar als een collega op diezelfde dag verlof heeft (aangevraagd). Zo geef je nooit -onbedoeld- meerdere collega’s tegelijk vrij!

verlof aanvragen


Notities bij abonnementen

Hou jij ook graag overzichtelijk wat de stand van zaken is van je opdrachten? In Clientbox kun je bij offertes, opdrachten en facturen heel eenvoudig notities, gespreksverslagen en contactmomenten registreren. Zo weet je wat je hebt besproken met je klant en kun je bijzonderheden altijd noteren. Goed nieuws: dat kan nu ook bij Abonnementen. Wij zorgen ervoor dat jouw werk steeds efficiënter kan!

abonnementen


Uren indienen in één klik

Elke klik is er één en kost tijd! Daarom zorgen we ervoor dat ook jouw urenregistratie zo efficiënt mogelijk werkt. Waar je voorheen niet ingediende uren per medewerker moest indienen, kan dat nu voor alle medewerkers met één klik. Binnen de HRM+ module urenregistratie klik je op Concept en daar staan alle geboekte uren die je kunt indienen verzameld. Je klikt op Alle uren indienen en klaar. Lekker snel dus!

uren indienen

Vragen?

Heb je vragen over één van deze updates of wil je graag een demo van één van deze functionaliteiten?

Start jouw gratis
proefperiode van 14 dagen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever eerst een rondleiding door Clientbox? Plan een demo

Vragen? Stuur ons een bericht