Clientbox

Update #2 – WooCommerce, incasso en interface

Vorige week heeft de interface van onze software een stevige update gehad. Vriendelijker, duidelijker en bovenal een betere leesbaarheid door een aanpassing in de typografie en iconen. De komende periode zullen er nog wat elementen zijn die updates krijgen, maar dat zit vooral in de details.

WooCommerce
Goed nieuws voor ondernemers die verkopen met het platform WooCommerce. Daarvoor hebben we in juni een nieuwe koppeling toegevoegd aan Clientbox. Je bestelling wordt direct doorgezet en gecontroleerd op onder andere het gebruikersaccount van de besteller. Vervolgens kijkt onze software of de besteller al als relatie in het systeem bestaat en maakt van de bestelling een factuur aan die meteen verzonden wordt, als je dit wil tenminste. Bestaat de relatie niet? Dan wordt deze automatisch aangemaakt, ook hier vindt weer een controle plaats om dubbele data te voorkomen.

Om de status van je bestelling te wijzigen hoef je niet meer in te loggen op WordPress. Je kunt de status van je bestelling aanpassen in Clientbox en deze wordt in WooCommerce bijgewerkt, dit werkt overigens ook andersom.

Deze koppeling is niet alleen ideaal voor de ondernemer zelf, ook bieden we hiermee een oplossing voor internetbureaus die niet helemaal blij zijn met de¬†manier waarop WooCommerce factureren genereert ūüôā

Incasso machtiging versturen
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gebruik te maken van een klassiek formulier en dit vervolgens door je klant in te laten vullen, te laten scannen en ergens op te slaan als bewijs. Dat werkt prima, maar het kan eenvoudiger. Je kunt nu een relatie een verzoek voor een incasso machtiging sturen. Je kiest de persoon en het e-mailadres van de persoon om de machtiging te versturen. Heb je alle gegevens van je klant? Dan vul je deze vooraf in en hoeft je klant de machtiging alleen nog online te ondertekenen. Het getekende document wordt getekend in PDF naar je klant verstuurd én op je relatie opgeslagen.

Je kunt per relatie een maximum incassobedrag instellen, zo zorg je ervoor dat maandelijkse kosten tot een bepaald bedrag wel automatisch ge√Įncasseerd worden, maar je projectfacturen bijvoorbeeld buiten de incasso batch worden gehouden.

Automatisch incasseren via Mollie
We hadden al de optie om automatische incasso’s te activeren op de relatie en te werken met een SEPA-bestand. Je kunt nu in de koppeling met Mollie ook automatische incasso’s activeren. Zodra de factuur verstuurd wordt en je de koppeling hebt geactiveerd, wordt je factuur aangeboden bij Mollie. Zij zorgen vervolgens voor het incasseren van het juiste bedrag en zodra dit gebeurd is wordt er een terugkoppeling gegeven aan Clientbox.

Bij ontvangst van de betaling wordt de factuur op betaald gezet en verdwijnt deze automatisch uit je overzicht. Wil jij toch nog even controleren of alles klopt? Dan stel je dit gewoon in en laat je de factuur op een ‚Äúte controleren‚ÄĚ post komen in het factuuroverzicht.

Coming up
We zijn momenteel bezig met het doorontwikkelen van onze opdrachten module. We verwachten hier half juli een volledig update van door te kunnen voeren. Daarnaast wordt er doorontwikkeld aan een Pro-editie van onze offerte module. Daarover binnenkort meer!