Clientbox

“Ik weet wel de richting die ik op wil, maar nog niet het eindstation”

Studenten hebben centen nodig! Zo dacht ook Jochem Vogel, hij is met zijn 19 jaar één van de jongste ondernemers die gebruik maakt van Clientbox. Zo begon hij in 2017 om familie, buren en kennissen te helpen met hun computers en bijbehorende apparaten.

Jochem volgt de opleiding HBO-ICT aan de HZ in Middelburg. Niet geheel verrassend dat zijn bedrijf gericht is op het bieden van hulp bij technische oplossingen. “Toen ik 2017 begon ben ik eerst maar eens gaan verkennen of het iets voor mij was, ik had geen idee van marketing of het binnenhalen van klanten, maar ik kwam er wel achter dat er behoefte was aan hulp.

Toen ik van start ging was ik nog geen 18 en had ik nog geen rijbewijs, daarom was het niet handig om buiten Bruinisse, waar ik woon, klanten te bedienen. Het ging toen dus nog niet zo snel. Daarnaast was ik ook net met mijn studie begonnen en was ik daar nogal wat tijd aan kwijt.”

De volgende stap

“Eind 2019 ben ik serieus werk gaan maken van mijn bedrijf. Ik bedacht de naam Computerhulp Schouwen, maakte een nieuwe website en er werd een huisstijl ontwikkeld passend bij het concept. Binnen twee maanden zat ik op zo’n 15 afspraken per week, naast mijn studie werd dat al snel teveel.”

Jochem liet zich daardoor niet beperken, maar zag juist kansen. “Het is toch mooi als je als student met je hobby centen kan verdienen? Het technische kennisniveau van onder andere studiegenoten is een stuk hoger dan van de onze gemiddelde klant, dus kan ik die prima inzetten om klanten te helpen. Zo wist Jochem zijn team uit te breiden in de kernen Burgh-Haamstede en Zierikzee.”

Wat doen jullie?

Computerhulp Schouwen helpt je bij computer gerelateerde vragen, onze doelgroep zijn vooral senioren en onze dienstverlening is heel breed. Van het installeren van een programma of het verbeteren van het WiFi-signaal tot het uitleggen van Facebook. Daarnaast hebben wij ook de computer APK (wat overigens vergelijkbaar is met een APK van een auto). We controleren of de programma’s up to date zijn, schonen ongebruikte programma’s op en zorgen ervoor dat ongewenste bestanden en virussen van de computer verdwijnen. Is een onderdeel kapot? Dan maken we dat niet zelf, maar zorgen wij wel voor de klant dat het geregeld wordt.

We maken het onderscheid door te werken tegen aantrekkelijke tarieven en onze niet-tevreden-geld-terug garantie. De afgelopen periode hebben we op 120 afspraken 2 klanten gehad die we niet konden helpen en daarom niet tevreden konden stellen. Ik ben van mening dat we zo goed als alle vragen op kunnen lossen, en als dit niet zo is kost het je dus ook niets.

Daarnaast rekenen wij geen voorrijkosten, aangezien onze studenten zich op geheel Schouwen-Duiveland bevinden. Mochten zij verder moeten reizen dan normaal, dan ontvangen zij natuurlijk wel voorrijkosten, maar hier betaalt de klant helemaal niets extra’s voor.

Ik merk daarmee dat het twee kanten op werkt. Aan de ene kant help ik de mensen met de problemen en komen we voor een gunstig tarief aan huis. Aan de andere kant zie je dat studenten die handig zijn en er leuk mee kunnen verdienen. Zo heb je niet alleen leuke verdiensten, maar ook nog eens een flexibel baantje.”

Jochem vindt het vooral leuk om bezig te zijn met ondernemen. “Het is misschien niet het bedrijf dat ik de rest van mijn leven ga voeren, maar het kent wel alle facetten van het ondernemen waar ik veel in kan leren. Dingen proberen, trial en error, zo werkt het voor mij het beste. Ik weet wel de richting die ik op wil, maar niet het eindstation.”

Van spreadsheets naar overzicht

Computerhulp Schouwen gebruikt Clientbox met het hele team waar Jochem voorheen alles in spreadsheets bijhield. “Naast CRM gebruiken we opdrachten, urenregistratie, facturatie en maken we gebruik van Mollie. Wat ik vooral heel chill vind is dat de support snel reageert en dat je probleem serieus wordt genomen. Ik vind het ook fijn dat je aan en uitzet wat je wel of niet wilt gebruiken, zonder per gebruiker een licentie aan te moeten schaffen voor een hoog bedrag!”

Probeer het ook 14 dagen gratis