Clientbox

Facturen betalen via Mollie

We kregen de afgelopen tijd regelmatig de vraag waarom je in Clientbox je facturen nog niet met iDeal kon betalen. Logisch hoor, maar we hadden nog wat andere features op de roadmap. Maar nu is het zover, de integratie met Mollie is een feit en klaar voor gebruik.

Mocht je niet bekend zijn met Mollie, het is een payment service provider en stelt je in staat om online betalingen te kunnen ontvangen. Dit betekent dat je jouw klanten de mogelijkheid kunt bieden om facturen direct online te laten betalen (bijvoorbeeld via iDeal). Je klant ontvangt in de e-mail met de factuur een link, die ze direct naar een omgeving brengt waar ze de factuur kunnen betalen. Het gebruik van Mollie zorgt voor meer betaalgemak en kan de betaalsnelheid stimuleren.

Hoe werkt het?

Het integreren met Clientbox is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een (gratis) Mollie account en een API key. Vervolgens ga je binnen Clientbox naar instellingen, dan naar koppelingen waar je de Mollie koppeling kunt activeren. Vul hier je Mollie API key in en je kunt je klanten laten betalen via iDeal of een andere betaalmethode die je in Mollie kunt selecteren.

Betaallink in je e-mailbericht

Bij het activeren van de Mollie integratie wordt, aan de mails die betrekking hebben op de facturatie, onderaan het bericht de betaallink toegevoegd. Je kunt de positie van de betaallink wijzigingen in de e-mailberichten onder huisstijlen.

Heb je nog geen Mollie-account?

Je kunt hier gratis een account voor Mollie aanmaken: Mollie.com

Voordelen van Mollie

  • Je betaalt geen abonnementskosten aan Mollie maar rekent af per transactie. Gebruiken je klanten de link niet, dan betaal je dus ook niets.
  • Jij bepaalt wanneer Mollie uitbetaalt. Dit kan dagelijks zijn, twee keer per week of wekelijks, het is aan jou. Die vrijheid spreekt ons wel aan!
  • Je kunt niet alleen met iDeal werken, maar ook creditcard of Bancontact.

Heb je hulp nodig?

Stuur een mail naar support@clientbox.nl of bel 085 130 4373