Clientbox

“Van horeca naar de ontwikkeling van applicaties”

Jeroen Dekkers was werkzaam in de horeca en stuurde daar een team van ruim 20 man aan. “Dat vond ik super cool, maar gaf me niet de voldoening die ik nodig had.” Hij besloot daarom ontslag te nemen en het roer radicaal om te gooien.

“Hobbymatig had ik al een sterke interesse in de techniek achter websites en applicaties en ik was dan ook veel te vinden op verschillende fora. Op een bepaald moment dacht ik “ik ga hier iets mee doen”. Dat resulteerde voor Jeroen in 2015 in de oprichting van Webbakery.” Als we Jeroen vragen waar de naam vandaan komt hoor je hem grijnzen. “Ik kwam natuurlijk uit de horeca, het is dan ook een beetje een knipoog naar mijn verleden.”

Het verhaal van Jeroen is bijzonder. Hij is zelf geen vormgever en geen programmeur, dat laat ons toch de vraag hoe je dan een internetbureau begint. “Nou dat was in het begin eigenlijk pure bluf. Klanten haalde ik uit de kennissen en familiekring en door gewoon koud te bellen.”

“De opdrachten die ik binnen kon halen besteedde ik de eerste anderhalf jaar van Webbakery gewoon uit aan mijn netwerk. Pas na die tijd nam ik mijn eerste programmeur aan. De code die we maken begrijp ik, ik kan het ook lezen, maar ik ga het niet zelf schrijven omdat ik het veel leuker vind om de klanten te begeleiden.”

Onderscheid

“Ons streven is een servicelevel van 110% en de klanten die we bedienen waarderen dit enorm. Oplossingen bedenken die voor de klanten werken, om ze vervolgens te zien groeien. Het is mijn taak om te zorgen dat dit lukt, daar zit voor mij de uitdaging.”

“Als bedrijf zijn we ondertussen gegroeid van websitebouwers naar applicatieontwikkelaars. We ontwikkelen op basis van het PHP Framework Laravel en vrijwel alles wat we tegenwoordig doen is maatwerk. Dat wil niet zeggen dat we nooit meer websites maken, want dat is voor ons gesneden koek. We werken hoofdzakelijk voor MKB’ers. Zo ontwikkelen we een applicatie die het mogelijk maakt om thuis je workout te doen tot een website om je boodschap over te brengen.”

De klanten van Webbakery bevinden zich door heel Nederland met een focus op de regio Zoetermeer, Rotterdam, Den Haag. Daarnaast ligt er een sterke klantbase in- en rond Den Bosch. Dit komt door de overname van een ander bureau, dit gebeurde kort nadat de eerste programmeur op de loonlijst kwam te staan. “Het was de juiste stap voor de stabiliteit van werk het begin van onze groei.”

Toekomst

“De komende vijf jaar wil ik groeien en voor ieder bureau een serieuze concurrent worden in Zuid-Holland. Het team mag groeien zodat we meer slagkracht creĆ«ren, maar we moeten vooral zorgen dat de service hoog blijft, dan ben ik tevreden.”

We besparen de helft van de tijd

“Het platform dat ons met Clientbox wordt geboden helpt ons enorm bij ons dagelijkse handelen. Zo gebruiken we de software om onze klanten te beheren en taken aan te maken en toe te wijzen.”

“De functionaliteiten in Clientbox besparen ons veel tijd en maakt de informatie voor ons team inzichtelijk. De eenvoud is voor ons heel fijn. In een paar klikken maak ik een offerte of een factuur aan, het scheelt ons zeker de helft tijd op het gebied van administratie.”

Probeer het ook 14 dagen gratis